סלט חצילים במיץ עגבניות



המצרכים:
כמות החצילים לפי הרצון
2 ביצים על כל שלושה חצילים בינוניים
2-3 שיני שום
רסק עגבניות
עגבניה רכה
פלפל שחור
מלח
מעט סוכר

אופן ההכנה:
קולפים את החצילים. פורסים ומפזרים מעט מלח גס. שמים בצד לכמה שעות. לאחר מכן לוקחים את החצילים, מייבשים בנייר סופג. טובלים בביצה עם מעט אבקת שום ומלח ומטגנים עד שמזהיב. שמים על נייר סופג.
לאחר הטיגון, מסדרים בסיר פרוסות של חצילים, פרוסות דקות של שום ופרוסות עגבניה, עד שכל פרוסות החצילים בסיר.
בסיר קטן נפרד, שמים כוס וחצי מים, 3 כפות גדושות רסק עגבניות. מוסיפים מעט פלפל שחור, מלח ומעט סוכר ומתקנים לפי הטעם. לאחר שרתח, שופכים מעל החצילים בסיר הגדול ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות או עד שרוב המים מתאדים ונשאר רוטב. אפשר לאכול חם או קר.


בתאבון!



מתכונים תפריט ראשי