סלט פרוסת חצילים
המצרכים:
1 חציל
פטרוזיליה
1 לימון
שום
לרוטב:
עגבניה
מלח
לימון
שום
שמיר קצוץ
מעט מים
אופן ההכנה:
לפרוס את החציל לפרוסות (עם הקליפה). לפזר מלח ולהשהות למשך שעה. לאחר שעה, לנגב במטלית את הנוזלים שהופרשו על ידי החציל. לטגן את פרוסות החצילים בשמן רגיל משני הצדדים.
לרוטב: לגרד עגבניה על פומפייה דקה (ללא הקליפה). להוסיף מלח, לימון, שום ושמיר קצוץ. להוסיף קצת מים.
בצלחת שטוחה או קערית לסדר שכבת חצילים מטוגנים, רוטב, שוב שכבת חצילים ושוב רוטב וחוזר חלילה.
אוכלים קר.
בתאבון!
מתכונים תפריט ראשי