מתכוני מרקים

גספצ'ו (מרק קר)             

החומרים:

1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לרבעים

1 פלפל ירוק, נקי וחתוך לרבעים

1 בצל קטן, מקולף וחתוך לרבעים

2 גבעולי פטרוזיליה

1 שן שום

6 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים

1 כוס מיץ עגבניות

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ יין (או מיץ לימון)

1 כפית מלח

1/8 כפית פלפל

מעט טבסקו

אופן ההכנה:

הכנס את המלפפון, הפלפל, הבצל, הפטרוזיליה והשום למעבד המזון וערבב במהירות נמוכה. שים מחצית מהתערובת בצד. הוסף את העגבניות, כל אחת לחוד. הוסף את החומרים הנותרים וערבב במהירות בינונית. הוסף את המחצית השניה של התערובת. ערבב היטב. כסה וצנן במשך מספר שעות.

להגיש קר.

 

חמיצת כרוב   

החומרים:

קופסת כרוב כבוש

קופסא קטנה רסק עגבניות

שני תפוחי-אדמה

חצי חבילה מרגרינה

שתי כפות אבקת מרק עוף (אפשר פרווה)

4 כפות סוכר

פפריקה חריפה

10-15 כוסות מים

אופן ההכנה:

מבשלים את הכרוב הכבוש עם רסק העגבניות ועם כמות   מים שתכסה   את הכרוב.בסיר אחר מבשלים במקביל את תפוחי-האדמה עם שאר המים.כשתפוחי-האדמה מוכנים, שופכים אותם יחד עם המים לסיר הכרוב.מוסיפים את המרגרינה ושאר התבלינים, משאירים לרתוח עוד דקות מספר. והמרק מוכן!!!

 

 

מרק פטריות   

החומרים:

5 כפות גדושות אבקת מרק פטריות

2 קופסאות שימורים של פטריות חתוכות

100 גרם חמאה או   מרגרינה בטעם חמאה

מיץ מלימון שלם

10-15 כוסות מים

אופן ההכנה:

מבשלים יחד את המים עם אבקת מרק הפטריות, תוך כדי בחישה.

כשרותח, מוסיפים את הפטריות ואת החמאה.

לאחר מספר דקות מוסיפים את מיץ הלימון.

טועמים ומשפרים את הטעם לפי הצורך, והמרק מוכן!!!

אפשר להגיש עם עירית קצוצה למעלה.

 

מרק סיני        

החומרים:

חבילת לקט ירקות יפני/סיני קפוא

כף גדושה אבקת מרק עוף (אפשר פרווה)

5 כפות רוטב סויה

3 כפות חומץ

קורט סוכר

פלפל שחור

2 ביצים

2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר שיכול להכיל את הירקות.

כשרותח, מוסיפים אבקת מרק עוף ואת הירקות.

מוסיפים את שאר התבלינים, כולל הקורנפלור המומס במעט מים.

מערבבים את הביצים עם מעט מים ומוסיפים לאט, תוך כדי בחישה לסיר ,

והמרק מוכן!!!

 

מרק תירס חלבי              

החומרים:

2 בצלים גדולים

מעט שמן

25 גרם מרגרינה

2 כפות קמח

כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה

4 תפוחי-אדמה

קופסת תירס גדולה

10 כוסות מים

קורט פלפל לבן

2 כוסות חלב

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן והמרגרינה.

כשזהוב/חום, מוסיפים את הקמח ומערבבים.

מוסיפים לאט, תוך כדי בחישה את המים ואבקת מרק בטעם עוף.

פורסים את תפוחי-האדמה לפרוסות דקות חצויות ומוסיפים לסיר.

מבשלים, תוך בחישה מדי פעם עד שתפוחי-האדמה כמעט רכים.

מוסיפים את התירס ושאר התבלינים, מבשלים עוד מעט והמרק מוכן!!!

מרק עגבניות  

החומרים:

בצל גדול קצוץ

2 עגבניות אדומות קלופות

2 כפות אבקת מרק עוף

פלפל שחור

הרבה שמיר קצוץ

סלרי קצוץ (רק העלים הדקים, לא גבעולים)

מעט מלח

מעט סוכר

קופסת רסק עגבניות

1/2 כוס אורז

אופן ההכנה:

לאדות בסיר את הבצל ושתי העגבניות. להוסיף כ- 3/4 סיר מים ואת יתר החומרים ולבשל כשעה.

כשמתקרר קצת, טוחנים את המרק במערבל ידני או בבלנדר.

ממיסים בסיר 50 גרם מרגרינה. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים.

מוסיפים המרק לסיר ומרתיחים.

להוסיף את האורז ולבשל כ- 15 דקות נוספות.

 

מרק קישואים מוקרם       

החומרים:

5 קישואים חתוכים לעיגולים (ניתן להחליף את הקישורים בתירס או פטריות)

1 בצל

1 שמנת מתוקה

4 כפות מרק פטריות

3 כפות מרק עוף

1/4 כפית אגוז מוסקט

קורט פלפל שחור או לבן

3 ליטר מים

אופן ההכנה:

לטגן בסיר בצל עם הקישואים עד שישחים. לטחון בבלנדר ולהוסיף את הבלילה בחזרה לסיר הטיגון.

לערבב עם מזלג בקערה קטנה את כל התבלינים וכוס מים קרים, בכדי לא ליצור גושים, ולהוסיף לסיר הבישול.

להוסיף את המים הרתוחים לסיר הבישול. לבשל כ- 20 דקות, לאחר מכן להוסיף את השמנת המתוקה ל- 3 דקות ולערבב.

מרק תרד (קר או חם)      

החומרים:

1/2 קופסא תרד קצוץ

2-3 תפוחי אדמה

2-3 גזרים

1 בצל

1/2 כפית מלח לימון

3 כפות אבקת מרק עוף פרווה (רק למרק חם)

ביצה קשה

שמיר

שמנת

מלח

אופן ההכנה:

לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. לחתוך את הגזר לפלחים דקים. לקלף בצל. את כל הירקות הללו לשים בסיר מלא מים (3.5 עד 4 ליטר) ולבשל עד שהכל כמעט רך.להוסיף את התרד, להוסיף מלח לפי הטעם וחצי כפית מלח לימון .

אם עושים מרק חם, מוסיפים את אבקת המרק בזמן שמוסיפים את התרד.

לקרר את המרק אם רוצים להגיש מרק קר.

בעת ההגשה - לשים בכל צלחת חצי ביצה חתוכה, שמיר קצוץ, כף שמנת ולהגיש.

מרק קובה      

או מרק סלק ודלעת חמצמץ לצמחונים ושומרי דיאטה.

החומרים:

שמן לטיגון

קוביות בצל לפי הטעם

חתיכת סטנדרט-סופר של דלעת

2-3 סלקים מגורדים בפומפייה גסה

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

מים

אבקת מרק עוף

מלח

מעט מלח לימון (בזהירות - לכל גרגר יש השפעה)

1 כף סוכר

10-15 כדורי קובה קפואים מוכנים

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן וכשמזהיב מוסיפים את יתר החומרים, למעט כדורי הקובה. לכסות את הסיר במים קצת מעל גובה הירקות. ולזכור: להזהר במלח הלימון!

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. אני מעדיפה לבשל 20 דקות בסיר לחץ. ניתן כמובן לבשל גם בסיר בישול רגיל, אבל אז צריך לבשל יותר זמן, עד שמתרכך.

כשהעסק די רך, מוסיפים כדורי קובה קפואים מוכנים, מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים 20 דקות.

למי שמסוגל להתאפק, עדיף לאכול למחרת כי אז הקובה סופג את כל הטעמים.

הוואריאציה הצמחונית היא כמובן המרק ללא כדורי הקובה.

מרק קישואים כרפס וסלק אדום           

החומרים:

6 עגבניות אדומות

1 בצל גדול

פלפל שחור

מלח

4 כפות שמן

4 קישואים חתוכים לקוביות

1 סלק אדום חתוך לקוביות

כרפס

אפשרי: קוביות גזר, לימון

2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

מגרדים את העגבניות עם מגרדת. קוצצים את הבצל. מאדים בסיר על השמן ומתבלים במעט פלפל שחור וקצת מלח.

מוסיפים חצי סיר מים. מוסיפים את הירקות וכ3-4- עלי כרפס (יחד עם הגבעולים) אפשר גם להוסיף 2 כפות רסק עגבניות. מרתיחים ומבשלים עד שהירקות רכים. אם רוצים מרק חמוץ סוחטים מיץ משני לימונים ומוסיפים לסיר.

אפשר להוסיף לסיר קובה.

קובה חמו

החומרים:

לבצק הקובה:

3 כוסות ג'ריש (חיטה טחונה לקובה של מרק)

3 כוסות סולת

מלח

למילוי:

חצי קילו בשר בקר טחון

בצל קצוץ

פלפל שחור

מלח

למרק:

בצל גדול

2 כפות אבקת מרק עוף

חצי סיר מים

כורכום

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר עם שמן על אש קטנה עד שכל המים מתאדים מוסיפים את הבצל הקצוץ ומתבלים בפלפל ובמלח. מקררים.

שוטפים את הג'ריש, ושופכים את המים. מוסיפים כפית אחת של מלח דק, מערבבים ומשהים לכמה דקות. מערבבים את הג'ריש עם הסולת ויוצרים בצק.

עם הידיים יוצרים עיגולי בצק, יוצרים קערה מהבצק, וממלאים בכף מילוי של בשר. סוגרים ומקפלים לסגירה. לאחר סגירת הקובה משטחים אותו מעט עם הידיים בכדי שהקובה תהיה שטוחה.

מרתיחים יחד את חומרי המרק (אם נשאר מילוי בשר אפשר להכניס למרק), וכשרותח מכניסים פנימה את הקובה. מבשלים בערך עשר דקות. מגישים את הקובה עם המרק הקובה יוצא צהוב.

מרק גולש הונגרי אמיתי  

החומרים:

בצל

עגבניות

תפוחי אדמה

פלפל קטן חריף אדום או ירוק

קבנוס

בשר עגל

שום

מלח

שמן לטיגון

אבקת מרק

למי שתוהה לאן נעלם רסק העגבניות, אוכל רק לומר שההונגרים האמיתיים לא "מקלקלים" את המרק.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל, העגבניות, הפלפל החריף והקבנוס בערך דקה עד שנוצר מיץ צבעוני. למיץ הזה מוסיפים את בשר העגל וממשיכים לטגן. מטגנים עד שהבשר קצת משנה את הצבע שלו. מוסיפים מים ואבקת מרק ונותנים למרק להתבשל המון המון זמן עד שהבשר מתרכך. הבישול נעשה על אש בינונית וצריך להקפיד להוסיף כל פעם מים. אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה, זה מעבה את המרק ומהווה תוספת טעימה.  

מרק שעועית  

החומרים:

שעועית לבנה

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל בינוני

2 כפות אבקת מרק פרווה

2 כפות רסק עגבניות

פפריקה אדומה מתוקה

3 שיני שום כתושות

3 כפות קמח

אופציה: פרוסות נקניק קבנוס

אופן ההכנה:

יש להשרות את השעועית בלילה לפני הבישול או לבשל בסיר לבישול איטי.

לשים בערך כוס שעועית בסיר. להוסיף מים בגובה הרצוי. להוסיף בצל, גזרים וקישואים. להוסיף את אבקת המרק ולבשל עד שהשעועית רכה.

בנפרד להכין רביכה: לטגן את השום הכתוש בשמן, להוסיף 3 כפות קמח ולערבב עד שנעשה חום בהיר.

לאחר מכן להוסיף למרק את רסק העגבניות, הפפריקה, מלח ו2-3 כפות של הרביכה. לטעום ולתקן ולהמשיך בבישול כעשר דקות נוספות. אפשר להוסיף למרק פרוסות של נקניק קבנוס לקראת סוף הבישול.

מרק בצל        

החומרים:

6 בצלים גדולים

4 כפות קמח

2 כפות שמן

רבע חבילה מרגרינה בטעם חמאה

אבקת מרק בצל

יין לבן

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפיות אבקת מרק עוף פרווה

2 קישואים מקולפים

2 גזרים

עלי סלרי

אופן ההכנה:

לקלוף ולפרוס את הבצלים ולאדות בשמן והמרגרינה בסיר שטוח או במחבת.

לאחר עשר דקות אידוי להוסיף את הסוכר, המלח והקמח. לערבב כל הזמן שלא יידבק, עד שהבצל נעשה חום בהיר.

בסיר גדול נפרד למלא רבע סיר מים ואבקת מרק פרווה, הקישואים, גזרים וכמה עלי סלרי. מבשלים עד שהירקות מתרככים.

מוציאים את הירקות ומוסיפים את הבצל המאודה. מערבבים היטב בסיר ומוסיפים מים עד לגובה הרצוי. מוסיפים אבקת מרק בצל ומלח לפי הטעם ומבשלים עוד כעשר דקות. בסוף הבישול מוסיפים חצי כוס יין לבן יבש.

מגישים בתוספת קרוטונים מתובלים וגבינה צהובה מגורדת.



בתאבון!



מתכונים תפריט ראשי