עוגת שבע שכבות



המצרכים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית תמצית לימון או קליפת לימון מגורדת
1/3 כוס מים
לקרם המילוי:
1/2 1 מרגרינה לאפיה (300 גרם)
3 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3 כפות קפה נמס


אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים חוץ מהחלבונים במערבל.
להקציף את החלבונים ולהוסיף לתערובת בעדינות בעזרת כף.
להניח נייר אפיה בשתי תבניות של 27 X 42 ס"מ (או 11 X 17 אינץ'), ליצוק את התערובת לתבניות.
לאפות בחום בינוני למשך רבע שעה עד שיזהיב. להוציא את העוגה ולהניח עד שיצטנן. לחתוך כל עוגה באורך לשלוש רצועות שוות. לערבב את כל חומרי הקרם במערבל למשך 10 עד 15 דקות. מניחים רצועה אחת של העוגה על מגש
מורחים באופן אחיד את קרם המילוי על רצועת העוגה. מניחים מעל זה עוד רצועה. מורחים בקרם המילוי. ממשיכים כך שכבה אחר שכבה עד שגומרים את כל רצועות העוגה.
מורחים את העוגה מלמעלה ומכל הצדדים בקרם המילוי שנותר. מכניסים את העוגה למקרר או למקפיא עד שהקרם יתקשה. ממיסים 200 גרם שוקולד לאפיה יחד עם 50 גרם מרגרינה לאפיה ויוצקים על העוגה. מורחים בעזרת כף מכל צידי העוגה.

בתאבון!



מתכונים תפריט ראשי